Eldiven seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konu eldivenin yapısıdır. Eldivenin yapısı yapacağınız işe uygun olmalıdır. Kaynak yaparken lateks eldiven veya işe uygun olmayan farklı bir eldiven seçiminizde yanlış bir tercih yaptığınızı söyleyebiliriz.


Eldivenin bedeni dikkat edilmesi gereken başka bir husustur. Eldiven boyutuna dikkat edilmese de göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. Eldivenler s, m, l olmak üzere aynı kıyafetlerimizdeki gibi el büyüklüğüne göre bedenlere ayrılmaktadır. Bedene dikkat etmeden eldiven alırsak lateks bir eldivense iş yaparken işin ortasında eldiven yırtılır. Ancak sert yapıda bir eldiven ise eldiveni giyemeyiz. Bu ve bunun gibi durumlarla karşılaşmamak için doğru ve uygun eldiven bedeni tercih edilmelidir.


Seçtiğiniz eldivenin rengi yine çok önemlidir. Eğer kesici bir iş yapıyorsanız ve gözlük gibi koruyucu bir yüz siperliği takıyorsanız eldivenin rengi görülebilir olmalı. Yine eğer mevzuata göre çalışan bir işletmede çalışıyorsanız mevzuata uygun renkte eldiven tercih etmelisiniz.


Seçtiğiniz eldiven türünün raf ömrü de yine dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Eldivenlerin yapılarına göre raf ömürleri vardır. Siz de kullanım durumuna ve miktarına göre kaç ay saklayacağınızı hesaplayıp ona göre eldiven sayısına karar vermelisiniz.


Herhangi bir maddeye alerjiniz bulunuyor ise eldivenlerin içeriğini iyi araştırmanız gerekmektedir. Örneğin ihtiyacınız olan eldiven, bir lateks eldiven ancak sizin proteine alerjiniz var ise proteini azaltılmış lateks eldiven tercih etmeniz gerekmektedir.


Eldivenleri detaylıca araştırıp güvendiğiniz markalardan almaya özen göstermemiz gerekiyor. İşlevini yerine getirmeyip satılan çok eldiven bulunuyor. Bu eldivenleri kullanmamız bizi tehlikelerden korumayacaktır. Bu yüzden bilindik markalar ve standartlara uygun olan eldivenleri almamız gerekiyor.